تاریخچه سس مایونز؛ اختراعی که جهان را خوشمزه تر کرد!

همه چیز در مورد سس مایونز

امروز می خواهیم در مورد سس مایونز و تاریخچه این سس لذیذ و خوشمزه با شما صحبت کنیم. سس مایونز یکی از محبوب ترین سس ها در سرتاسر جهان است و باعث خوشمزه تر شدن انواع و اقسام ساندویچ ها و غذاها می شود. به نظرتان سس مایونز اولین بار در کدام کشور متولد شده و چطور به این سطح از محبوبیت دست پیدا کرده است؟ در این مطلب در مورد تاریخچه سس مایونز صحبت خواهیم کرد و اطلاعات جالبی را در مورد این سس لذیذ و بی نظیر با شما در میان خواهیم گذاشت. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

تاریخچه سس مایونز

مطالب مرتبط:
تاریخچه ساندویچ همبرگر
۷ غذای خوشمزه روسی که باید در سنت پترزبورگ امتحان کنید!
خوشمزه ترین غذاهای خیابانی هلند

اکثر مردم و حتی خودِ فرانسوی ها فکر می کنند که سس مایونز فرانسوی است و اولین بار در این کشور ساخته شده است. با این حال، جزیره کوچک اسپانیاییِ منورکا داستان دیگری برای روایت دارد. مردم این جزیره مدعی هستند که مایونز متعلق به این جزیره است و مدرکی که برای این ادعا دارند هم نام این سس خوشمزه است. بزرگ ترین شهر منورکا، ماهون یا مائون (Mahon) نامیده می شود و مایونز هم می تواند (Mahon-aise) به معنای مائونی یا اهل مائون باشد. طبق گفته و نوشته ها ظاهرا در اواسط سده ۱۷۰۰ بود که سس مایونز در این جزیره پدیدار شد. بر اساس این داستان، نیروهای فرانسوی به هدایت دوک دو ریشلیو بر شهر ماهون، جزیره مدیترانه ای مینورکا که اکنون بخشی از خاک اسپانیاست مسلط شدند. سرآشپز مخصوص دوک  برای آماده سازی غذای مخصوص جشن پیروزی به دنبال سس و طعم دهنده ای خاص و محلی می گشت که با سس مایونز آشنا شد. البته در این مورد بحث و گفتگو زیاد است: برخی می گویند سرآشپز خود ابتکارعمل به خرج داد و با تخم مرغ و روغن این سس خوشمزه را به وجود آورد و برخی دیگر هم معتقدند که او طرز تهیه سس مایونز را از اهالی آن شهر یاد گرفته است. دوک از طعم این سس خوشمزه بسیار خوشش آمد و به این ترتیب، سرآشپز مذکور هنگام برگشت به خانه، طرز تهیه سس مایونز را هم با خود به خاک فرانسه وارد کرد.

طرز تهیه سس مایونز

سس مایونز که به اختصار مایو هم نامیده می شود سسی سرد و غلیظ است که در اکثر سالادها و ساندویچ ها قابل استفاده است. ترکیبات ثابت این سس روغن، زرده تخم مرغ و یک نوع اسید (سرکه یا آب لیمو) است. علاوه بر این با افزودن طعم های مختلف می توان انواع سس مایونز را به وجود آورد که همگی خوشمزه و لذیذ هستند. رنگ سس مایونز با توجه به ترکیبات استفاده شده می تواند از سفید تا زرد کمرنگ متغیر باشد و بافت آن هم از سسی رقیق و شل تا سسی غلیظ و ژله ای وجود داشته باشد. سس مایونز اگرچه بسیار لذیذ و خوش طعم است اما به دلیل استفاده از روغن و تخم مرغ برای افرادی که کلسترول بالایی دارند چندان مناسب نیست. هرچند انواع سس مایونز بدون تخم مرغ برای گیاهخواران و سس مایونز رژیمی هم در بازار موجود است تا همه بتوانند از طعم بی نظیر این سس لذت ببرند.

سس مایونز مدیون فرانسوی هاست!

وطن اصلی مایونز هر کجا که باشد یک امر مسلم است و آن این که فرانسوی ها در گسترش و محبوبیت جهانی آن نقش مهمی داشتند. واژه مایونز از اوایل قرن ۱۹ در کتاب های آشپزی آلمانی و انگلیسی در توضیح غذاهای فرانسوی آورده شد. این سس با طعم لذیذ و خوشمزه ای که داشت کم کم به کشورهای مختلف راه پیدا کرد و همه آن را به عنوان سسی فرانسوی می شناختند. سس مایونز دیری نگذشت که با اسم اختصاری مایو وارد خاک آمریکا هم شد و مهاجرین فرانسوی و به ویژه آشپزهای فرانسوی دستور تهیه این سس خوشمزه را با خود به آمریکا بردند. به طور مثال در سال ۱۸۳۸ رستوران دلمونیکو در منهتن انواع غذا با مایونز مثل لابستر مایونزی و چیکن مایونز را به مشتریانش ارائه کرد. انواع سالادهای فرانسوی که با سس  مایونز تهیه می شدند در آمریکا و کشورهای دیگر محبوبیت زیادی پیدا کردند. انواع سالاد سیب زمینی، سالاد گوجه و سالاد والدورف (ترکیب سیب، کرفس، گردو و مایونز) در اواخر قرن ۱۹ بسیار محبوب و پرطرفدار بودند. سس مایونز به ویژه همراه با سبزیجات و سالادهای سرد طعمی فوق العاده لذیذ به وجود می آورد و به سس اصلی ساندویچ های سرد تبدیل شد.

مایونز، رقیب سرسخت کچاپ

مایونز اغلب در سالادها و ساندویچ های سرد استفاده می شود. با این حال بعضی افراد آن قدر عاشق این سس هستند که اکثر غذاها و ساندویچ هایشان را با آن میل می کنند. مایونز در بسیاری موارد رقیب سرسخت و دیرینه سس کچاپ به حساب می آید. یکی از مواردی که این رقابت بیش از همه نمود پیدا می کند در مورد مبحث خوشمزه سیب زمینی سرخ کرده یا فرنچ فرایز است. در این مورد شاید بتوان افراد دنیا را به دو دسته طبقه بندی کرد: کسانی که سیب زمینی سرخ کرده را با سس کچاپ می خورند و کسانی که سیب زمینی را تنها با سس مایونز میل می کنند. البته دسته سومی هم شاید وجود داشته باشد که از ترکیب هر دو سس استفاده می کند! انواع ساندویچ های گرم را هم بعضی افراد با  مایونز می خورند که از نظر ما نه تنها ایرادی ندارد که توصیه هم می شود!

نوشته تاریخچه سس مایونز؛ اختراعی که جهان را خوشمزه تر کرد! اولین بار در تور مالزی- قیمت تور مالزی|تور ارزان مالزی. پدیدار شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *