زیباترین مساجد جهان
شاید برایتان جالب باشد که بدانید حدود یک سوم از جمعیت جهان پیرو دین اسلام هستند. دین نقش بسیار مهمی را در زندگی مسلمانان ایفا می کند، از همین رو مساجد منحصر به فردی را در سراسر دنیا بنا کرده اند که بین جهانیان زبانزد می باشد.
اگر شما هم کنجکاو هستید که با زیباترین مساجد جهان آشنا شوید، در ادامه ما را همراهی نمایید. ویژگی مشترکی که تمامی مسجدها دارا می باشند، مناره و گنبد آن ها می باشد که پخش صدای دلنشین اذان از طریق آن ها صورت می گیرد.







آدرس: آدرس: استانبول/ منطقه فاتح/ محله سلطان احمد/ خیابان ات میدانی/ پلاک ۷۰
وب سایت: www.bluemosque.co




آدرس:امارات متحده عربی/ ابوظبی/ خیابان شیخ رشید ابن سعید پنجم
وب سایت: www.szgmc.gov.ae/en
تلفن: ۹۷۱۲۴۱۹۱۹۱۹


در مرکز شهر کوالالامپور و در میان باغ هایی سرسبز و دل انگیز، مسجدی بی همتا به چشم می خورد که نمود وحدت مسلمانان در سراسر این کشور می باشد. مسجد ملی مالزی در سال ۱۹۶۵ توسط معمارهای معروف و ماهری ساخته شد، و در سال ۱۹۸۷ نیز مورد بازسازی هایی قرار گرفت که زیبایی های آن را دوچندان نمود.


ورود به مسجد ملی مالزی تنها با رعایت حجاب کامل امکان پذیر است ولی اگر لباس شما به اندازه کافی پوشیده نباشد، هنگام ورود می توانید از چادرهای رایگان بهره ببرید.
جالب است بدانید که برای دسترسی بهترِ بازدیدکنندگان، یک گذرگاه زیرزمینی احداث گشته که ایستگاه راه آهن و خیابان حشام الدین را به مسجد مرتبط می کند.
آدرس: مالزی/ کوالالامپور/ پرسکوتوان
وب سایت: www.kuala-lumpur.ws/attractions/masjid-negara.htm
مسجد شاه فیصل (بزرگترین مسجد جنوب آسیا)


مساجد تنها برای شیعیان نیست و اهل سنت هم مساجد زیبایی را بنا کرده اند. یکی از این مساجد خوش منظر مسجد شاه فیصل می باشد که بین سال های ۱۹۷۶ الی ۱۹۸۶ در اسلام آباد ساخته شد و از آن زمان تاکنون مورد توجه توریست های زیادی قرار گرفته است. بودجه ای برای احداث این مسجد مورد استفاده قرار گرفت، در حدود ۱۲۰ دلار آمریکا بود. این مسجد بزرگترین مسجدی است که در کشور پاکستان و در منطقه جنوب آسیا ساخته شده است. ظرفیت نمازگزارانی که در این مکان می توانند به عبادت بپردازند و نماز به پا دارند، ۳۰۰ هزار نفر می باشد. نکته ای که مسجد شاه فیصل را خاص جلوه می دهد، نداشتن گنبد می باشد.

یکی از زیباترین مساجد جهان در کشور ما و در شهر شیراز قرار دارد که مسجد نصیرالملک نامیده می شود که به مسجد صورتی شهرت دارد. مراحل ساخت این مسجد که در محله گود عربان قرار دارد در سال ۱۲۹۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۰۴ به طول انجامید. اما لازم به ذکر است که بگوییم در و پنجره های رنگی آن در سال ۱۳۴۸ به آن اضافه شد. وسعت کلی این بنای ارزشمند حدود ۲۹۰۰ متر مربع است. شاید برایتان عجیب باشد که بدانید این مسجد کشورمان فاقد گنبد می باشد، ولی این امر بیانگر آن است که آن را برای عموم تاسیس نکرده بودند.
مهم ترین ویژگی این مسجدِ دلربا کاشی کاری ها و مقرنس کاری های انجام شده در آن است که جلوه ای تماشایی به آن بخشیده و آن را ارزنده کرده است. نام صورتی از کاشی های صورتی رنگ به کار گرفته شده در این مسجد الهام گرفته است. پنجره های رنگارنگ مسجد همزمان با تابش پرتوهای خورشید، درخشندگی رنگ ها را به نمایش در می آورد که چشم هر بیننده ای را به خود معطوف می کند.


بخش های مختلف مسجد نصیرالملک عبارت اند از: ورودی مسجد/ هشتی/ راهروها/ حیاط/ طاق نما/ شبستان ها. پیشنهاد می کنیم که بازدید از شبستان غربی را از دست ندهید زیرا که این مکان شگفت انگیزترین بخش مسجد است.
آدرس: ایران/ شیراز/ خیابان لطفعلی خان زند
تلفن: ۰۷۱۳۲۲۴۱۶۶۱

اما داستان ساخت این مسجد چه می باشد؟


یکی از جالب ترین قسمت های مسجد امام اصفهان سنگ شاخص ساعت بوده که بیانگر ظهر شرعی می باشد. این سنگ که طبق اصول مهندسی خاصی به وجود آمده در تمام روزهای سال، به هنگام ظهر بدون سایه می باشد.
آدرس: ایران/ اصفهان/ میدان نقش جهان
تلفن: ۰۳۱۳۲۲۲۵۴۸۶
مسجد استقلال (بزرگترین مسجد جنوب شرق آسیا)

مسجد استقلال وسیعترین مسجد مجمع الجزایر اندونزی است که در جاکارتا بنا شده است. ساخت این مسجد در سال ۱۹۶۱ آغاز شد و تا سال ۱۹۷۸ ادامه داشت. مسجد استقلال که بنای مکعبی شکل را شامل می شود، دارای ۷ ورودی است. گنبد این مسجد از جنس استیل است که قطری ۴۵ متری و ارتفاعی ۱۷ متری دارد.


در فضای اصلی مسجد ۱۲ ستون طراحی شده ولی تراس هایی که در پشت آن قرار دارد، به طور کلی ۱۸۰۰ ستون را در خوی جای داده است. ظرفیت فضای داخلی و فضای باز مسجد استقلال حدود ۲۰۰ هزار نفر می باشد.


مسجد سلیمانیه یکی دیگر از مساجد دیدنی کشور ترکیه می باشد که به دوره عثمانی مربوط می شود و در سال ۱۵۵۶ توسط سلطان سلیمان پایه گذاری شد. معمار این مسجد میمار سینان بود که تلاش بسیاری برای ساخت این بنا کرد. حیاط درونی مسجد ۴ مناره در ۴ گوشه خود جای داده که از این بین ۲ مناره در دو سوی مسجد و ۲ مناره هم در انتهای حیاط واقع شده است. این مسجد به طور کلی ۳ درب ورودی داشته که طرحی چشم نواز دارند.
مسجد حسن دوم (دارای بلندترین مناره جهان)

یکی دیگر از زیباترین مساجد جهان در آفریقا و در مجاورت اقیانوس اطلس قرار دارد که نمایی بی نظیر دارد. مسجد حسن دوم مناره ای ۲۱۰ متری دارد که سبب شده آن را در بین مساجد جهان متمایز کند. معمار این بنا میشل پینسیو بوده که به بهترین شکل طراحی آن را انجام داده است، او به دستور شاه حسن دوم این عمل را به انجام رساند. بعد از اینکه ساخت این مسجد یا مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار و به واسطه کمک های مردمی پایان یافت، توریست ها توانستند در سال ۱۹۹۳ از بخش های مختلف آن بازدید به عمل آورند.
حکاکی ها و گچ بری های انجام شده در این مسجد، چشم هر بازدیدکننده ای را نوازش می دهد. سقف مسجد حسن الثانی متحرک است و در مواقعی خاص آن را کنار می زنند. بخشی از زمین مسجد، از شیشه ساخته شده که نمای منحصر به فردی را به وجود آورده است. این مسجد زیبا، بر اساس تکنولوژی های روز دنیا بنا شده که در این میان می توان به درب های الکترونیکی، سیستم گرمایشی در کفِ زمین و مقاومت در برابر زلزله اشاره کرد.
افزون بر مسلمانان، افراد غیر مسلمان هم می توانند همراه با مترجم از بخش های گوناگون این مکان مذهبی دیدن کنند. ظرفیت مسجد حسن دوم ۲۵ هزار نفر بوده که در حیاط آن هم ۸۰ هزار نفر می توانند به نماز بپردازند.
وب سایت: www.mosquee-hassan2.com
مسجد جامع دوحه

این مسجد وسیع و زیبا بر ۵ پایه حج، روزه، زکات، شهادت و نماز بنا شده است. این مسجد زیبا که در پایتخت کشور قطر قرار دارد، با ظرافتی بی مثال طراحی شده، قسمت های داخلی آن سراسر سفید رنگ است و آیه های قرآنی با دقت زیادی بر روی دیواره ها نقش بسته است.
مسجد جاما

وب سایت: www.delhitourism.gov.in
تلفن: ۹۱۱۱۲۳۳۶۵۳۵۸
مسجد لاله مصطفی پاشا


این مسجد دارای ۲ برج بوده و در بخش های غربی ۳ درب ورودی دارد . در محوطه مسجد لاله یک درخت انجیر وجود دارد که قدیمی ترین درخت کشور قبرس به شمار می رود.
مسجد پوترا کوالالامپور



گنجایش کلی مسجد پوترا ۱۵ هزار نفر است. مناره مسجد ۱۱۶ متر و گنبد آن ۷۶ متر ارتفاع دارد. نام این مسجد مدرن، برگرفته از اسم اولین نخست وزیر مالزی می باشد.

این مسجد در سال ۲۰۰۱ به دستور سلطان قابوس بنا گشت و تبدیل به یکی از جاذبه های مهم شهر مسقط شد. نکته جالب توجه این است که این مسجد مدرن توسط هنرمندان ایرانی با همیاری تعدادی از عمانی ها ساخته شد و در ساخت آن حدود ۳۰۰ هزار تن سنگ و ماسه به کار رفته است.
فضای کلی این مسجد حدود ۴۱۶ هزار متر مربع می باشد. بخش های اصلی مسجد جامع سلطان قابوس صحن سخنرانی، صحن بانوان، کتابخانه و صحن اصلی نماز می باشند. پیش از ساخت مسجد شیخ زاید، بزرگترین فرش دستبافت ایرانی و عظیم ترین لوستر کریستالی دنیا در این مسجد وجود داشت. لوستر معروف این مسجد که حدود ۱۱۰۰ لامپ دارد، در مرکز گنبد ۳۴ متری آن قرار دارد.

مسجد کریستالی را می توان یکی دیگر از زیباترین مساجد جهان به حساب آورد که در سال ۲۰۰۶ به دستور پادشاه ایالت ترنگانو بنا شد. تمامی بخش های بیرونی این مسجد از شیشه ساخته شده و پایه های آن فولادین هستند. این مسجد زیبا و تماشایی که در جزیره ای مصنوعی ساخته شده، ۴ مناره و ۹ گنبد دارد و هزینه ای در حدود ۸۰ میلیون دلار برای ساخت آن صرف شده است. نورپردازی های فوق العاده ای در بخش های مختلف مسجد کریستالی صورت گرفته که تلفیق آن ها شیشه های به کار رفته، جلوه ای بی نظیر را پدید آورده است. در بخش های داخلی این مسجد نیز ایات قرآن به رنگ طلایی حک شده که تماشای آن ها آرامشی وصف ناپذیر را به بازدیدکنندگان القا می کند.


مسجدالحرام

بزرگترین و نخستین مسجدی که در جهان اسلام ساخته شده، در شهر مکه قرار دارد که آن را مسجدالحرام، مسجد اعظم، کعبه، بیت الحرم، خانه خدا، بیت الله الحرام و بیت العتیق می نامند. این مسجد مقدس، قبله گاه اصلی مسلمانان است و ورود مشرکان در آن ممنوع می باشد. این مسجد منحصر به فرد ۹ مناره به ارتفاع ۸۹ متر دارد. جالب است بدانید که ظرفیت این مسجد بزرگ در زمان حج به ۴ هزار نفر می رسد.


آدرس: عربستان سعودی/ مکه
مسجد جامع مسکو

مسجد جامع مسکو با طراحی چشم نوازی که دارد، یکی از زیباترین مساجد جهان محسوب می شود. بنای اولیه این مسجد که در سال ۱۹۰۴ ساخته شده بود در سال ۲۰۱۱ به طور کامل تخریب شد، در همین سال مسجد مجدداً در مساحتی ۲۰ برابر مساحت بنای اولیه احداث شد. اکنون در وسعت ۱۹ هزار متر مربعی این مسجد ۱۰ هزار نفر می توانند نماز به پا دارند.
مسجدالنبی


دومین مکان مقدس در جهان اسلام بعد از مسجدالحرام “مسجدالنبی” می باشد که در شهر مدینه و در کشور عربستان سعودی واقع شده است. وسعت مسجدالنبی در زمان پیامبر حدود ۱۰۰۰ متر بود و با گذشت زمان گسترش بسیار زیادی پیدا کرد و به طور تقریبی ۹۸ برابر شده است. وجود آرامگاه پیامبر اکرم در دل این مسجد، سبب شده تا سالانه مسلمین و شیعیان بی شماری از آن بازدید کنند.
وجود ۱۰ مناره ۱۰۵ متری در این مسجد جلوه زیبایی به آن بخشیده است. مهم ترین بخش های این مسجد باغ های بهشت، الروضه، محراب، منبر و مناره ها هستند. معماری داخل مسجدالنبی حیرت آور است و هنگام ورود به آن تا دقایقی مبهوت تماشای آن می شوید.

مسجد آبی رنگ روسیه که مسجد قل شریف نامیده می شود نماد شهر کازان بوده که نام آن برگرفته از اسم آخرین امام جماعتش می باشد. این مسجد نخستین بار در قرن ۱۶ میلادی احداث شد و تا سال ها بزرگترین مسجد اروپا به حساب می آمد. بازسازی هایی که در سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۵ در این مسجد انجام شد، شکوه آن را چند برابر نمود.
مهمترین نکته ای که ابتدای کار، توجه هر توریستی را به خود جلب می کند، گنبد نیلوفری و تعداد فراوان پنجره های این مسجد می باشد. این گنبد زیبا ارتفاعی در حدود ۳۹ متر دارد که ۴ مناره را در کنار خود جای داده است.
آدرس: روسیه/ کازان
امتیاز
۵
از ۵ | از بین
۱۰۰
دهنده به امتیاز زیباترین مساجد جهان
نوشته زیباترین مساجد جهان اولین بار در تور مالزی- قیمت تور مالزی|تور ارزان مالزی. پدیدار شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.